E-farm® Basic

Käytännönläheinen työkalu maaseudun investoijalle


 

E-farm® Basic on tarkoitettu uusiutuvan energian investointien alkuvaiheen tarkasteluihin. Voit selvittää esimerkiksi, kuinka paljon oman tilasi raaka-aineista on mahdollista tuottaa energiaa omaan käyttöön tai myyntiin. Voit tehdä vertailevia laskelmia eri energiamuotojen välillä ja tulostaa laskelmistasi raportin jatkokäyttöä varten.

Ohjelmassa on runsaasti info-ruutuja, joissa on kerrottu käytännön neuvoja ja annettu vinkkejä, kuinka voit arvioida lähtötietoja laskentaa varten. Näin voit tehdä alkuvaiheen laskemia, jopa ilman taustaselvityksiä.

Jos olet jo hankkinut ohjelman käyttöösi, löydät lisätietoa ohjelman käyttöön liittyen Tietoa ohjelman käyttäjille -välilehdeltä.

Tästä pääset tilaamaan ohjelman itsellesi!

 

Laskenta pähkinänkuoressa


 

E-farm® -ohjelmien käyttö on helppoa ja havainnollista. Näin se toimii:

  1. Lähtöarvot syötetään ohjelman kyselylomakkeelle. Ohjelman info-ruudut auttavat lähtötietojen täyttämisessä ja antavat vinkkiä, mistä voit hakea lisätietoa.

  2. Laskentaan käytettäviä energian arvoja voidaan muuttaa halutuiksi.

  3. Tämän jälkeen painetaan LASKE -painiketta. Laskennan tulokset ilmestyvät valitun energiantuotantomuodon tulostauluun. Voit tarkastella tuloksia energiavirtoina (kWh) ja euroina. Lisäksi tuloksiin määrittyy investoinnin takaisinmaksuaika.

  4. Laskelmasta voi tulostaa raprotin, johon määrittyy lähtötiedot, käytetyt energian arvot ja tulokset energioina ja euroina ja investoinnin takaisinmaksuaika.