♦ E-farm® Bio10, Kitee

Bio10, Kitee


BioKymppi Oy:n biokaasulaitos toimii Kiteellä Pohjois-Karjalassa. Paikallisten yrittäjien ja toimijoiden omistama laitos tuottaa uusiutuvaa energiaa ja lannoitevalmisteita kotimaisista jäte- ja tähderaaka-aineista. Lisäksi Bio10 kerää talteen ja hyödyntää alueella toimineen kaatopaikan edelleen tuottaman kaatopaikkakaasun.

Laitoksen kaikki raaka-aineet tulevat Suomesta, tuotetut lannoitevalmisteet ja energia hyödynnetään Suomessa ja laitos on alueellinen työllistäjä. Bio10:n omat sivut löytyvät osoitteesta www.bio10.fi.

Jätteet kiertoon, ongelmasta energiaksi - vastuullisesti


Laitoksen raaka-aineina käytetään mm. kotitalouksien biojätettä, kaupan biojätettä, elintarviketeollisuuden jätteitä ja tähteitä, karjanlantaa sekä jätevesi- ja rasvalietteitä. Laitos käsittelee jätteitä 15.000 – 19.000 tonnia vuodessa.

Bio10:n laitoksella on kaksi erillistä jätteidenkäsittely linjaa:

  • Luomuhyväksyttyä maanparannusainetta tuottavan linjan biokaasureaktorin tilavuus on 3000 m³.

  • Jätevesi- ja rasvalietteitä käsittelevä linja (lannoitevalmisteet eivät luomuhyväksyttyjä), reaktorin tilavuus 1000 m³.

  • Kaikki laitoksen tuottamat lannoitevalmisteet hyödynnetään maataloudessa, mikä vähentää teollisesti tuotettujen tuontilannoitteiden käyttöä.


Biokaasusta tuotetaan lämpöä ja sähköä. Bio10 on sähkön ja lämmön suhteen energiaomavarainen. Osa biokaasusta hyödynnetään Kiteen kaukolämmön tuotannossa. Kaikki ylijäämäsähkö siirretään valtakunnan sähköverkkoon.

E-farm BioKymppi Oy energiakaavio

Oheisessa kuvassa on esitetty Bio10:n energiavirrat. Saat suurennettua kuvan klikkaamalla sitä.

 

Farmivirta

 

Bio10 on Farmivirran tuottaja eli kuka tahansa kuluttaja voi hankkia juuri Bio10:n vastuullisesti tuotettua ja 100%:sti uusiutuvaa sähköä paikkakunnasta riippumatta.

Lue lisää Bio10 - Farmivirrasta klikkaamalla oheista logoa. Farmivirta on Oulun Sähkönmyynti Oy:n tuote.

Tule ohjatulle esittelykäynnille kohteeseen


Bio10:n toimintaan ja biokaasuntuotantoon voi käydä tutustumassa ohjatuilla E-farm® Kierroksilla. Ota yhteyttä ja varaa kierros!

Yhteystiedot


Voit varata vierailukäynnin ottamalla yhteyttä E-farm® Asiakkuudenhallintaan
tai

Ottamalla suoraan yhteyden kohteeseen
Mika Juvonen
+358 40 5486 701              
mika.juvonen[at]bio10.fi
 
VIERAILUOSOITE
Puhoksentie 15
82500 Kitee