♦ E-farm® Fiskarsin Voima, Raasepori

Fiskarsin Voima, Raasepori


Fiskarsin Voima tuottaa sähköä Valssaamonkosken voimalaitoksella idyllisessä Fiskarsin ruukkikylässä Länsi-Uudellamaalla. Vesivoiman tuotannon lisäksi Fiskarsin Voiman yrittäjät  Fredrik Ek ja Timo Karjalainen kehittävät puunkaasutustekniikkaa. Yrityksen kehittämällä konttiratkaisulla on tavoitteena korvata fossiilisia polttoaineita erityisesti viljankuivauksessa. Puunkaasutuksessa raaka-aineena käytetään puuhaketta, josta tuotetaan puhtaasti palavaa kaasua.

Yrityksen omat sivut löytyvät osoitteesta www.fiskarsinvoima.fi.

Ruukkitoiminnasta sähkön tuotantoon


Fiskarsin Ruukki on tunnettu alueella toimineesta rautaruukista, joka on perustettu jo 1600-luvulla. Vesivoimaa on hyödynnetty rautaruukin alkuajoista lähtien. Sähköä tuottava Valssaamonkosken voimalaitos on rakennettu vuonna 1941 ja se suljettiin vuonna 1991.

Fiskarsin Voiman yrittäjät ovat vuokranneet laitoksen käyttöönsä Fiskars Oyj:ltä. Voimalaitoksen kunnostustyöt aloitettiin vuonna 2013. Kunnostustyö jaettiin siten, että yrittäjät huolehtivat laitoksen tekniikan kunnostuksesta ja kiinteistön omistaja huolehti laitoksen padon ja vesirakenteiden kunnostamisesta. Tuhansien kunnostukseen ja entisöintiin käytettyjen työtuntien jälkeen sähköntuotanto alkoi laitoksella tammikuussa 2015, 24 vuoden tauon jälkeen. Laitos tuottaa sähköä yhden turbiinin voimin noin 400 000 - 500 000 kWh vuodessa.

FarmivirtaFiskarsin Voima on Farmivirran tuottaja eli kuka tahansa kuluttaja voi hankkia Valssaamonkosken voimalaitoksella tuotettua ja 100%:sti uusiutuvaa sähköä paikkakunnasta riippumatta. Lue lisää Fiskarsin Voiman - Farmivirrasta klikkaamalla oheista logoa. Farmivirta on Oulun Sähkönmyynti Oy:n tuote.

Tule ohjatulle esittelykäynnille kohteeseen


E-farm® Tutustumiskierroksen aikana vierailijat pääsevät tutustumaan vesivoimalaitokseen. Kysy myös mahdollisuutta tutustua puukaasulaitteistoon ja puukaasulla kulkevaan autoon.

Lataa esittelykierroksen esite tästä (pdf)!

Ota yhteyttä ja varaa kierros!

Yhteystiedot


Voit varata vierailukäynnin ottamalla yhteyttä E-farm® Asiakkuudenhallintaan
tai

Ottamalla suoraan yhteyden kohteeseen
Fredrik Ek
+358 40 754 7182
fredrik.ek@slf.fi
 
VIERAILUOSOITE
Peltorivi 13
10470 Fiskars