Uutiset

TIEDOTE 02/2014 E-farm® Pro ja Basic käyttäjille

13.02.2014
Ilmoitimme tammikuussa 2014 julkaistussa tiedotteessamme Javan uusimman päivityksen (Java 7, Update 51) muuttuneista automaattisista turva-asetuksista. E-farm® -sovellusten käynnistyksessä on voinut esiintyä ongelmia tämän takia, jos käytössä on ollut kyseinen versio Javasta. Väliaikaisesti Javan turvatasoa piti laskea, jotta sovellusten käynnistys onnistui. Jatkossa Javan turvatason tulee olla vähintään tasolla High.

Sovelluksille tehdyn päivityksen myötä turvataso-ongelma on poistettu. Jotta kaikki muutokset astuvat voimaan, käyttäjän on poistettava E-farm® -sovellus koneelta ja asennettava se uudelleen käyttöön. Toimenpide vie aikaa noin 10-15 minuuttia.

Tästä saat ladattua tarkat ohjeet sovelluksen poistamiseen, turvatason muuttamiseen ja sovelluksen uudelleen lataamiseen. Efarm_Java_ohjeistus_13022014.

Käytännössä teidän on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

  • Poistaa E-farm® -sovellus (poistaminen tapahtuu Java Control Panel:n kautta).

  • Nostaa Javan turvataso High tai Very High –tasolle (Javan Security -valikosta).

  • Asentaa ohjelma uudestaan.


Jos käytätte E-farm® -sovellusta sellaisella koneella, jolle sitä ei ole vielä asennettu, käynnistys tapahtuu normaalisti osoitteessa www.efarm.fi klikkaamalla etusivun vasemmassa alareunassa olevaa sovelluspainiketta (Pro tai Basic). Myös tällöin tulee huolehtia, että Javan turvataso on vähintään High –tasolla.